Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.06.2016

Italská vláda připravuje balíček opatření pro konkurenceschopnost

Italská vláda v příštích týdnech projedná balíček opatření pro konkurenceschopnost. O některých návrzích referovala italská tisková agentura ANSA.

Italská vláda by chtěla prodloužit bez časového omezení úlevy na dani z příjmu pro akademické pracovníky, jež se alespoň po dvou letech práce v zahraničí, vrátí do Itálie. Vědci a akademičtí pracovníci by měli dostat slevu na dani ve výši až 90% vyměřené daně. Další opatření se týkají investorů. Firma, jejíž akcie jsou obchodované na burze, si bude moci odečíst ztráty z provozu start-up firmy, pokud v ní drží po dobu alespoň dvou let 20% kapitálu. Vláda chce také umožnit zlehčenou proceduru vystavení víz pro investory, jež se rozhodnou investovat do italských firem alespoň jeden milion eur či dva miliony eur do státních dluhopisů. K obdobné proceduře by měli mít přístup i donátoři, jež darují alespoň jeden milion eur do jednoho z italských strategických odvětví.

Vláda chce také vytvořit podmínky pro nový sekundární trh s úvěry firmám. Nově by tak i nebankovní firmy mohly kupovat od bank jejich úvěry a spravovat je s veškerými garancemi, které mají banky. Rovněž si budou moci od bank nechat vytvořit nové úvěry šité na míru. Hlavním cílem vlády je rozložit úvěrové riziko mezi větší množství ekonomických aktérů.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: Governo.it

Loading…