Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.12.2018

Italská vláda prodlouží splatnost úvěru Alitalia

Italská vláda zřejmě prodlouží splatnost překlenovacího úvěru, který poskytla letecké společnosti Alitalia. Prodloužení termínů navrhuje Ministerstvo hospodářského rozvoje, které řídí vicepremiér Luigi Di Maio.

Dle nového návrhu by Alitalia měla splatit překlenovací úvěr „do třiceti dnů od skutečného převzetí společnosti“ ale nejpozději do 30. června 2019. Původní termín pro splacení úvěru, který činí i s úroky přes jednu miliardu eur, byl stanoven na 15. prosince letošního roku. Ministerstvo se také rozhodlo svolat schůzku s odbory, jež jsou nejasnou situací kolem letecké společnosti znepokojeny. „Doufáme, že se dozvíme, zda byli nalezeni investoři do společnosti, zda Antimonopolní úřad vyhodnotil nabídku na odkoupení a jaká bude role drah,“ položili některé otázky odboráři.

Odpovědět by na ně měly Italské dráhy, jejichž nabídka na převzetí byla již schválena ministerstvem. Dráhy teď ve společnosti provádí confirmatory due diligence a současně hledají strategického partnera. Zatím nejschůdnější variantou se jeví kombinace dvou partnerů: Delta Airlines pro dlouhé vzdálenosti a mezikontinentální lety a EasyJet pro krátké a střední vzdálenosti. Kontakty byly navázány také se společnostmi Lufthansa a Air China.

Zdroj: www.adnkronos.com

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…