Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.10.2019

Italská vláda schválila hlavní opatření rozpočtu na rok 2020

Italská vláda schválila v úterý 15. října hlavní opatření, jež bude obsahovat zákon o státním rozpočtu na příští rok. Seznam opatření je kompromisem mezi koaličními stranami.

"I ve velice obtížné situaci, ve které se nachází veřejné finance, jsme dokázali zabránit navýšení sazeb DPH, což bylo naším hlavním cílem", uvedl po zasedání vlády premiér Giuseppe Conte, dle kterého jsou schválená opatření fiskálně expanzivní. "Rozpočet počítá se snížením daně z příjmu za závislé činnosti v rozsahu tří miliard eur a posiluje prorůstová opatření, jako je podpora průmyslu 4.0", dodal ministr financí Roberto Gualtieri.

Rozpočet také obsahuje celou řadu menších opatření jako jsou daňové bonusy při opravě fasád domů či snížení jejich energetické náročnosti či zrušení některých poplatků ve zdravotnictví. Rozpočet také počítá s prostředky na snížení plateb za jesle a rozšíření počtu těchto zařízení. Návrh zákona také bude obsahovat investiční pobídky pro firmy, jež se rozhodnou investovat v regionech jižní Itálie.Koaliční strany také došly k dohodě v oblasti omezení používání hotovosti a boji proti daňovým únikům. Vláda schválila snížení maximálního limitu pro platby v hotovosti  z 3000 na 2000 eur. V příštích letech by pak limit měl klesnout na tisíc eur.

Pravidelní uživatelé bezhotovostních plateb by pak na začátku roku 2021 měli dostat daňový superbonus. Nově budou také zavedeny sankce a pokuty pro maloobchodníky, již neumožňují bezhotovostní platby. Účtenky z transakcí, jež byly uhrazeny bez užití hotovosti, pak budou zařazeny do speciální účtenkové loterie.

Zdroj: www.governo.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…