Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.08.2022

Italská vláda schválila nový balíček pomoci

Vláda v demisi premiéra Maria Draghiho schválila ve čtvrtek nový balíček pomoci domácnostem a firmám. Balíček prodlužuje řadu opatření schválených v první polovině roku.

Celková hodnota nových opatření podle premiéra Maria Draghiho činí 17 miliard eur. „Tato opatření se sčítají s 35 miliardami eur pomoci, kterou jsme schválili na začátku roku,“ uvedl Draghi s tím, že celková pomoc tvoří dvě procenta HDP. Díky vyšším výnosům z výběru daní vláda přijala nový balíček, aniž by musela připravit novelu státního rozpočtu. Draghi však uznal, že výnos ze speciálního odvodu uvaleného na energetické firmy je zatím nižší, než se očekávalo. „Je mým úmyslem, aby firmy zaplatily vše,“ uvedl Draghi.

Nový balíček počítá s prodloužením snížení spotřební daně z paliv či pokrytí poplatků za obnovitelné zdroje a dalších částí regulované ceny energií ze státního rozpočtu. Pomoc počítá také s valorizací důchodů či snížení sociálních odvodů. Balíček obsahuje i opatření, která nesouvisí s růstem cen energií, například s pomocí pro zemědělce zasažené suchem.

Zdroj a zdroj fotografie: www.governo.it

Loading…