Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.02.2016

Italská vláda schválila reformu družstevních záložen

Italská vláda schválila minulý týden tolik očekávanou reformu systému družstevních bank a záložen. Hlavním smyslem reformy je centralizovat tuto část bankovního systému.

V Itálii totiž v současnosti existuje přes 320 družstevních bank a záložen. Dle nové reformy bude muset každá z družstevních bank a záložen vstoupit do holdingu s vlastním měním v hodnotě alespoň jedné miliardy eur. Vláda současně tlačí, aby se vytvořil jeden velký celonárodní holding, který bude mít dozorující funkci nad jednotlivými bankami. Nový holding by byl akciovou společností a většinu kapitálu by držely členské banky. Minoritní podíly však budou moci kupovat také jiné subjekty, například investiční fondy. Holding bude moci také poskytovat finance jednotlivým členským bankám.

S vytvořením jednotného celonárodního holdingu souhlasí tak Sdružení italských družstevních bank FederCasse. To však prudce kritizuje možnost vyvázat se z tohoto systému. Družstevní banky s rezervami v hodnotě alespoň 200 milionů eur se totiž budou moci přeměnit na akciové společnosti. Jedinou povinností bude zaplacení jednorázové 20% daně z celkových rezerv.

 

Zdroj: www.governo.it

 

Zdroj fotografie: Governo.it

Loading…