Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.08.2020

Italská vláda schválila srpnový balíček podpory ekonomice

Italská vláda schválila dne 8. srpna srpnový balíček podpory ekonomice. Kvůli novému balíčku si vláda již nechala schválit Parlamentem navýšení rozpočtového schodku o 25 miliard eur.

Hlavní část nového balíčku představují opatření na podporu firem a zaměstnanosti. Vláda se rozhodla prodloužit o dalších 18 týdnu tzv. cassa integrazione, italskou obdobu kurzarbeitu, a některých dávek v nezaměstnanosti. Současně byly schváleny i pobídky pro firmy, jež prodloužení kurzarbeitu nevyužijí či uzavřou nové pracovní smlouvy na dobu neurčitou. Prodlužuje se také tzv. zákaz propouštění. Balíček obsahuje také podporu firmám v pohostinství či posílení garančního fondu pro malé a střední podniky. Navýšení a spuštění již v prosinci čeká také program cash-backu za platby platební kartou uskutečněné rezidenty.

Další podstatnou část balíčku představují daňová opatření. Daňové subjekty si budou moci rozložit až do 24 měsíčních splátek polovinu plateb daní za měsíce březen, duben a květen. První polovinu těchto daní ale musí subjekty uhradit bez sankcí a úroků z prodlení do 16. září. Další menší daně a poplatky, například za zábor veřejných prostranství, jsou prominuty.

Zdroj: www.adnkronos.com

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…