Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.04.2019

Italská vláda stále hledá soukromého investora do Alitalie

Záchrana italské letecké společnosti Alitalia se znovu posunuje. Termín pro převzetí letecké společnosti novou firmou byl posunut z 30. dubna na 21. května.

K posunu termínu museli nucení správci přistoupit poté, co se nepodařilo najít nové soukromé investory do společnosti. V kapitálu obnovené Alitalie je v současnosti jistá účast Italských drah, Ministerstva financí a letecké společnosti Delta Airlines. Manažeři Italských drah a představitelé italské vlády stále hledají soukromého investora, který by byl ochoten převzít 30 až 35 procent kapitálu nové Alitalie. V posledních dnech se mluví hlavně o soukromých správcích dálnic Toto či fondu Atlantia. Toto již vstup do Alitalie dementovalo, Atlantia zatím dveře nezabouchla. Vztahy mezi vládou a Atlantií jsou však po pádu Morandiho mostu v Janově, který měla společnost ve správě, velice vyhrocené. Ústupky se čekají především od Hnutí 5 hvězd, které dokonce po pádu mostu mluvilo o vyvlastnění současných správců.

I přes veškeré nejasnosti ohledně budoucí skladby akcionářů letecká společnost Alitalia regulérně funguje a v prvních měsících letošního roku dokonce patřila mezi nejdochvilnější letecké společnosti v Evropě. Společnosti se navíc podařilo posílit i podíl mezikontinentálních letů na celkovém přepravním výkonu a lehce zvýšit příjmy z prodeje letenek. Údaje o hrubém zisku však Alitalia nezveřejňuje.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Alitalia

Loading…