Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.09.2021

Italská vláda zřejmě schválí povinnost pro zaměstnance prokazovat svou bezinfekčnost

Italská vláda směřuje k schválení nové povinnosti pro zaměstnance prokazovat svou bezinfekčnost při vstupu na pracoviště. Uvedla to agentura ANSA.

Zavedení covidových certifikátů pro zaměstnance v minulosti podpořil premiér Mario Draghi. K pondělí se k němu přidal i ministr hospodářského rozvoje Giancarlo Giorgetti, který vede vládní delegaci strany Liga. Ta se při tom vůči zavedení nové povinnosti dlouho stavěla odmítavě. Podle Giorgettiho se jedná o zavedení covidových certifikátů „bez diskriminace“.To znamená, že povinnost by platila pro všechna odvětví. Podle agentury ANSA by vláda měla o nové povinnosti rozhodnout tento nebo příští týden. Bude se také jednat o tom, že by pro zaměstnance byly testy bezplatné.

V současnosti povinnost prokazovat svou bezinfekčnost platí pro zaměstnance ve školách. Ti musí prokazovat, že jsou naočkovaní či mají negativní test, pokaždé, kdy nastupují do práce. Při opakovaném porušení povinnosti jim hrozí nucená dovolená bez nároku na plat. Obdobná povinnost platí i v dalších zemích, kde se zaměstnanci obvykle prokazují jednou či dvakrát týdně.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: mise.gov.it

Loading…