Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.07.2018

Italská vláda zřejmě zastaví fúzi správců železnic a dálnic

Fúze správců italských železnic a dálnic, ze které měla vzejít silná investiční skupina, bude zřejmě zastavena. Uvažují o tom ministři nové italské vlády.

„Fúze FS (železnice) a Anasu (dálnice a silnice) není tou správnou operací, a proto je nutné ji zastavit,“ řekl vicepremiér Luigi di Maio na konferenci o budoucnosti dopravních infrastruktur v italské Poslanecké sněmovně. V obdobném duchu se vyjádřil i ministr dopravy Danilo Toninelli (oba z Hnutí 5 hvězd). Také druhá vládní strana, Liga, se vyjádřila proti spojení obou institucí. „FS se mají starat o dobré fungování železnic, a to především lokálních tratích, jež čelí velkým nedostatkům ve fungování, zatímco Anas má zaručit nezbytné a přesné opravy silnic. Neexistuje žádný důvod, proč by měly železnice na sebe vzít náklady tvořené Anasem,“ uvedl náměstek ministra dopravy, Armando Siri, z Ligy. Podle náměstka existuje nebezpečí, že by soudní spory mezi Anasem a stavebními firmami mohli poškodit efektivitu správy železnice.

Fúzi mezi FS a Anasem rozhodl předchůdce Danila Toninelliho na ministerském postu, Graziano del Rio, a souhlasila s ní celá tehdejší vláda vedená premiérem Paolem Gentilonim. Mezi výhodami fúze měly být menší režijní náklady. Nová společnost měla vydávat také své vlastní dluhopisy, které by zřejmě nebyly započítány do veřejného dluhu.

Zdroj: it.reuters.com

Zdroj fotografie: Ferrovie dello Stato

Loading…