Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.07.2018

Italské banky očekávají rychlý pokles úvěrů v selhání

 

Italské banky očekávají, že se jim podaří do roku 2020 se výrazně očistit od úvěrů v selhání. Novou prognózu obsahuje zpráva Italské bankovní asociace.

„Očekává se, že v příštích třech letech se celková hodnota úvěrů v selhání sníží o 40% ve srovnání s koncem loňského roku,“ uvádí Italská bankovní asociace. Odprodej a očištění účtů by měly být mimořádně intenzivní v letošním roce, kdy se banky chtějí zbavit až 50 miliard eur úvěrů, u kterých je zaznamenána obtíže při splácení. V příštích dvou letech by pak celková hodnota měla klesat tempem 25 miliard eur za rok. „Poměr úvěrů v selhání, který na koci roku 2017 dosáhl 14,5%, má rapidně klesat a na konci sledovaného období se má zastavit lehce nad šesti procenty,“ dodává asociace na základě údajů zprostředkovaných jejími členy.

Vzhledem k této situaci, banky počítají se zrychlením růstu poskytnutých úvěrů, a to o 2,4% ročně, navzdory začínající restriktivní měnové politice Evropské centrální banky. Stabilizovat se a lehce růst mají také indikátory kapitálové přiměřenosti, zatímco ziskovost bude růst ale zůstane pod předkrizovými hodnotami.

Zdroj:www.abi.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

 

 

Loading…