Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.11.2018

Italské dráhy představí svůj plán rozvoje v lednu

Italský národní železniční dopravce, Ferrovie dello Stato, chystá nový plán investic. Uvedl to generální ředitel Gianfranco Battisti.

„Nový plán bude hotov do konce ledna,“ oznámil generální ředitel Battisti při tiskové konferenci k zimnímu jízdnímu řádu. Nový plán rozvoje na příštích pět let bude počítat se zapojením železničního dopravce do kapitálu letecké společnosti Alitalia. „Plán bude počítat se silnými investicemi do spojů na jihu Itálie, do příměstských linek využívaných k dojíždění za prací a školou a do digitalizace,“ uvedl Battisti hlavní priority. Dopravce chce proinvestovat šest miliard eur do vozového parku pro regionální tratě a čtyři miliardy eur do nových technologií.

„Zimní jízdní řád je takovou ochutnávkou investičního plánu,“ uvádí italský dopravce. V novém jízdním řádu se počítá s novými linkami na jihu Itálie, a sice s novým spojením Řím – Bari a s linkami FrecciArgento mezi Římem a Kalábrií. Od prosince přibydou také vysokorychlostní linky FrecciaRossa mezi Milánem/Turínem a jadranským pobřežím až do Apulie. Nové vysokorychlostní spoje přibydou také na tradiční trase Milán – Řím a nově čtyři FrecciaRossa budou zajíždět na terminál letiště Řím Fiumicino. Nové linky přibydou i v regionech, kde ke změnám dochází v jednotlivých krajích v souvislosti s uzavíráním nových smluv o dopravní obslužnosti. Od jara 2019 pak dopravce počítá s dodávkami nových vlaků pro regionální tratě.

Zdroj: www.fsitaliane.it

Zdroj fotografie: Ferrovie dello Stato

Loading…