Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.02.2017

Italské dráhy si vybraly české lokomotivy

Italský železniční dopravce Ferrovie dello Stato si vybral lokomotivy vyrobené v České republice. Lokomotivy dodá český výrobce CZ Loko.

Smlouva počítá s dodáním tří lokomotiv modelu 741.7 jedné z dceřiných společností skupiny, firmy Terminali Italia. Tyto tři lokomotivy, jejichž dodání do Itálie probíhá v těchto týdnech, budou sloužit v terminálech Verona Quadrante Europa a Bari Ferruccio. CZ Loko již v polovině prosince loňského roku podepsala smlouvu na dodání dvou lokomotiv stavební společnosti  Francesco Ventura Costruzioni Ferroviarie, jejich dodání by mělo proběhnout v květnu.

Počet lokomotiv CZ Loko aktivních v Itálii tak přesáhne šedesát strojů. Český výrobce má také svou italskou dceřinou společnost, CZ Loko Italia, jež sídlí je v Porto Mantovano, kde také poskytuje opravy a údržby lokomotiv italským firmám. „Po založení dceřiné společnosti máme k zákazníkům opravdu blízko. Jsme jim k dispozici vlastně nepřetržitě. Navíc zaměstnáváme místní lidi. To všechno zlepšilo obchodní vztahy s italskými klienty,“ řekl deníku MfDnes Jan Kutálek, vedoucí obchodního oddělení firmy.

 

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/

 

Zdroj fotografie: CZ Loko

Loading…