Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.07.2020

Italské firmy mohou čerpat podporu od SIMEST i pro projekty na podporu exportu realizované v České republice

Italské firmy budou moci čerpat více prostředků na své projekty růstu na zahraničních trzích. Prostředky z veřejných fondů bude možné čerpat i na projekty realizované v zemích Evropské Unie.

Na začátku července byly zvýšeny, a v některých případech i zdvojnásobeny, maximální limity podpory z fondu 394, který spravuje státní společnost SIMEST. Firmy, a v první řadě malé a střední podniky, mohou čerpat prostředky ze sedmi dotačních titulů. Prostředky tak mohou být využity na navýšení majetku exportních malých a středních podniků (maximální podpora 800 000 eur), na vstup na zahraniční trh (až 4 miliony eur), rozvoj elektronické komerce či na financování účasti na veletrzích, vypracování exportních studií či na zaměstnání nového temporary export managera. V letošním roce bude mít fond k dispozici až 900 milionů eur.

Díky přijetí nového dočasného rámce ze strany Evropské Unie, program podpory letos počítá s dvěma novinkami. Až 40 procent podpory bude možné poskytnout v podobě nevratné dotace, zbylá část pak bude čerpána v podobě zvýhodněné půjčky. Prostředky z fondu 394 bude možné použít i pro projekty realizované v zemích Evropské Unie, a to včetně České republiky. Podle hodnocení SIMEST patří ČR do desítky nejperspektivnějších zahraničních trhů pro italské firmy.

 

Zdroj: www.sacesimest.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…