Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.01.2019

Italské instituce si připomněli v Praze oběť Jana Palacha

Italské velvyslanectví v Praze a Italský kulturní institut si v pátek 18 a sobotu 19. ledna připomněly oběť Jana Palacha. Akce proběhly ve spolupráci s nadací Luigiho Einaudiho v Římě (FLE) a Institutem pro politiku a společnost (oficiální think-tank hnutí ANO 2011).

V pátek 18. ledna proběhl v sídle Italského kulturního institutu vzpomínkový večer s promítáním filmu „Jan Palach“ od Roberta Sedláčka. Večera se zúčastnilo, vedle italského velvyslance J. E. Francesca Saveria Nisia a předsedy nadace FLE Giuseppa Benedetta, i celá řada českých politických představitelů. Byli přítomni, mimo jiné, ministr zahraničí Tomáš Petříček, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, předseda parlamentní skupiny ČR – Itálie, poslanec Vojtěch Munzar, místopředseda poslaneckého Zahraničního výboru, Karel Schwarzenberg, místopředseda poslaneckého klubu ANO 2011, Pavel Pustějovský či europoslankyně Martina Dlabajová.

V sobotu 19. ledna dopoledne, kdy padlo výročí úmrtí Jana Palacha, italský velvyslanec Nisio a předseda nadace FLE Benedetto položili věnec na Václavském náměstí.

Zdroj: www.esteri.it

Zdroj fotografie: Italské velvyslanectví v Praze

Loading…