Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.04.2016

Italské nábytkářské odvětví sází na export

Italská výroba nábytku se stále více dívá za hranice Itálie. Ukazují to údaje zveřejněné svazem podnikatelů v nábytkářském průmyslu FederlegnoArredo v průběhu významného veletrhu Salone del Mobile, který probíhá tento týden v Miláně.

Po letech krize se odvětví výroby nábytku znovu dostalo do pozitivních čísel. Příjmy odvětví se totiž v roce 2015 zvýšily meziročně o 3,6%. Po dlouhé době vzrostl domácí trh, a to o 1%. Pozitivní vývoj v odvětví ale táhl především export, jež vzrostl o 6,1% na 12,4 miliard eur. Zahraniční trhy, kde italské výrobky slavily ty největší úspěchy, jsou Spojené státy, Spojené království a Čína. Naopak propad zaznamenalo Rusko a okolní post-sovětské republiky.

Z aktivit svazu FederlegnoArredo je patrné, že italští podnikatelé i nadále chtějí posílit svou přítomnost v zahraničí. Proto svaz připravuje celou řadu výstav italského nábytku jak v rozvinutých tak rychle se rozvíjejících zemích. Další důležitou příležitost představuje již zmíněný šestidenní veletrh Salone del Mobile, kde vystavuje přes 2,4 tisíc firem. Veletrh každoročně navštíví přes 300 tisíc osob a jedná se tak o jeden z největších nábytkářských veletrhů v Evropě, kde má italský průmysl svou nezastupitelnou pozici.

 

 

Zdroj: www.ilsole24ore.com

 

Zdroj fotografie: Salone del Mobile

Loading…