Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.10.2015

Italské pošty jsou krok od burzy

Italské pošty by se ještě v říjnu mohli dostat na milánskou burzu. Dnes by totiž italská Komise pro dohled nad obchodování s cennými papíry, Consob, měla schválit prospekt primární emise akcií Italských pošt (Poste Italiane).

Consob jedná o primární emisi tohoto státního podniku od čtvrtečního odpoledne. Dle plánů managementu Italských pošt by akcie měly být nabízeny k prodeji již od pondělí 12. října. Zdržení je dle analytiků dáno komplexností IPO Italských pošt. Polostátní podnik má totiž velice široký rádius podnikatelských aktivit a velká část menšinového balíčku akcií určených k IPO bude nabídnuta malým střadatelům bez velkých finančních dovedností.

Ve čtvrtek Borsa Italiana také oznámila, že v případě schválení prospektu ze strany Consob připustí obchodování akcií Italských pošt na svém trhu. Datum, kdy by se Italské pošty měly objevit mezi obchodovanými akciemi, však ještě nebylo zvěřejněno. Italská vláda očekává od částečné privatizace pošt nejen mimořádný příjem ale také větší otevření tohoto podniku “stimulům trhu”.

 

Zdroj: ilsole24ore.com

 

Zdroj fotografie: Poste Italiane

Loading…