Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.10.2015

Italské pošty: začíná částečná privatizace

Italská komise pro dohled nad obchody s cennými papíry Consob dala zelenou IPO prospektu Italských pošt. Ty začnou prodávat své akcie od pondělí 12. října. Společnost by měla být obchodovaná na milánské burze od 27. října.

Na trh tak poputuje až půl miliarda akcií Italských pošt, což je až 38,2% kapitálu společnosti. Zbytek zůstane italskému státu. Hodnota prodeje je odhadována od 2,7 až 3,7 miliard eur. Zhruba 70% akcií bude nabídnuto institucionálním investorům, zatímco na retailový trh bude směřovat zbylých 30%. Zhruba tři procenta nabízených akcií je rezervována pro zaměstnance Italských pošt.

IPO Italských pošt je první částečnou privatizací Státem přímo kontrolované společnosti za posledních 16 let. Model primární emise akcií na burze dle Ministerstva financí zaručí “přítomnost rozsáhlé sítě akcionářů a stabilitu akcionářské struktury, a to i vzhledem k veřejným službám poskytovaných Italskými postami a k investičním plánů pro rozvoj a digitální inovace společnosti, jež pošty mají.”

 

Zdroj: ansa.it

Zdroj fotografie: Poste Italiane

 

Loading…