Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.10.2018

Italské projektantské firmy působí úspěšně v zahraničí

Italské stavebnictví se v posledních letech výrazně přeorientovalo na zahraniční trhy. Ukazují to i nové údaje ohledně aktivit projektantských firem a kanceláří.

Dle zprávy oborové sdružení OICE, zhruba třetina firem a kanceláří působí na zahraničních trzích. Význam zahraničních trhů stoupá s velikostí firmy: míra aktivity v zahraničí u kanceláří s 250 a více zaměstnanci dosahuje 100 procent, u malých kanceláří s méně než 11 zaměstnanci jen 28 procent. U firem, které jsou zapojené na zahraničních trzích, tvoří export zhruba sedmdesát procent výroby. V celém průměru je pak poměr výkonu mezi Itálií a světem 53,47 procent.

Italské firmy se výrazně zaměřují na specifické niky na mezinárodních trzích. Zhruba polovina zahraničních zakázek italských projektantských firem tvořilo v roce 2017 energetické odvětví. Dalších dvacet procent tvořily zakázky týkající se budování dopravních infrastruktur. Nejvíce zkázek měly italské firmy vloni v Asii a Evropské Unii. Podle zástupců oborové asociace a italské Agentury pro zahraniční obchod i v přístích letech budou “klíčové trhy na Balkáně, střední Asii a dále pak v Číně a jihovýchodní Asii.” Italské projektantské firmy mají v zahraničí zhruba 2800 zaměstnanců a chtěly by i nadále posilovat svou přítomnost, například skrze joint-venture s místními společnostmi.

Zdroj: www.oice.it

Zdroj fotografie: Italian Trade Agency

 

Loading…