Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.08.2022

Italské zásobníky plynu jsou naplněné na 78 procenta

Italské zásobníky plynu byly ve středu naplněné na 78 procent. Uvedla to organizace Agsi-Gie, která situaci se zásobníky v Evropské unii monitoruje.

Unijní země si daly za cíl, že do zimy budou mít zásobníky naplněné na alespoň 80 procent. To by se tedy Itálii mělo podařit naplnit. Míra naplnění italských zásobníků je mírně vyšší než v celé EU, kde činí 75,6 procent, a také než v Německu. V zásobách Itálie disponuje plynem v ekvivalentu 152 TWh, což by pokrylo zhruba pětinu roční spotřeby.

Itálie před válkou na Ukrajině pokrývala dovozem z Ruska zhruba 40 procent své roční spotřeby plynu. Po vypuknutí konfliktu vláda přijala různá opatření, aby dovoz snížila. Podepsala například kontrakty, které navyšují import této suroviny z Alžírska či některých afrických zemí. Itálie je napojena na plynovody, které přepravují tuto energetickou surovinu ze severní Evropy, Alžírska či Libye. Premiér Mario Draghi se ani netají tím, že by rád navýšil domácí těžbu. To ale v minulosti doprovázely protesty ekologů.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Stogit

Loading…