Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.10.2017

Italskému průmyslu rostou příjmy i zakázky

Hodnota příjmů i zakázek italského průmyslového odvětví se od začátku roku vyvíjí příznivě. Ukazují to údaje Italského statistického úřadu, ISTAT.

Dle těchto údajů se v srpnu příjmy italských průmyslových firem zvýšily meziročně o 3,4 procenta. Ve srovnání s předchozím měsícem pak příjmy vzrostly o dvě procenta. Trend růstu je patrný od začátku roku : v prvních osmi měsících letošního roku příjmy vzrostly o 5,1 procent, a to díky růstu zakázek ze zahraničí (+5,3 procent) i z domácího trhu (+4,9 procent). Také objem zakázek je na vzestupu:v srpnu meziročně vzrostl o 12,2 procent a od začátku roku o 6,8 procent.

Situace v jednotlivých odvětvích se dost liší. Průmysl specializovaný ve výrobě počítačů, lékařských přístrojů a strojů s vysokou přesnostní zaznamenal téměř ztrojnásobení zakázek a růst výroby o 14,5 procent. Zakázky strojního průmyslu se zvýšily o čtvrtinu a výroba o téměř devět procent. Naopak ve výrobě dopravních prostředků je patrný pokles prodejů o 9,5 procent a zakázek o téměř pětinu. Vývoj v srpnu mohl být částečně ovlivněn změnami v celozávodních dovolených.

 

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…