Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.04.2017

Italsko-česká komora navštívila inPharm Clinic

V pátek 21. dubna Italsko-česká obchodní a průmyslová komora navštívila svého člena, společnost inPharm Clinic, jež se zabývá prevencí nemocí způsobených oxidativním stresem. Návštěvy se zúčastnil také předseda komory Gianfranco Pinciroli.

Specialistky kliniky připravily pro účastníky návštěvy seminář s názvem „Jak přežít stres v práci či v běžném životě“. Nabídka kliniky se zaměřuje na prevenci nemocí spojených s působením oxidativního stresu, např. rakoviny. „Ve zdravé buňce oxidativní stres poškozuje organely, jádro, genetické informace nebo mitochondrie, čímž vznikají mutace a chronické záněty, kvůli čemuž může dojít až k nádorovému onemocnění. Na naší klinice přijímáme pacienty ve stádiu před rozvojem onkologické nemoci s cílem snížit oxidativní stres, a tím zabránit rozvoji nemocí a vrátit je do stavu homeostázy,“ poukazuje specialistka na onkologii MUDr. Marta Kučerová. Faktorů, které přispívají k rozvoji oxidativního stresu, je mnoho, a patří k nim toxiny v prostředí, jídle či vodě nebo chronický stres.

Prevenční programy společnosti inPharm Clinic mají za cíl posílit vzdor zdravých buněk vůči oxidativnímu stresu, a to zvýšením koncentrace antioxidačních látek v těle. Jedná se například o vitamín C, glutathion, či fruktózu 1,6 – bifosfát. „Všechny tyto látky, které používáme, pochází z Itálie,“ poukazuje MUDr. Kučerová.  V nabídce kliniky jsou hojně zastoupené programy, jež používají vitamín C a glutathion. „Vitamín C má na zdravou buňku antioxidační a reparační účinek. Dostupnost vitamínu C podávaného ústy je omezená, protože je omezená kapacita absorpce ve střevě. Proto v naší klinice používáme aplikace do žíly. V poslední době jsme připravili i liposomiální formu vitamínu C, který umožňuje ústní podání. Našimi programy prošlo již přes dva tisíce pacientů, kteří zaznamenali výrazné zlepšení,“ dodává MUDr. Kučerová.

InPharm Clinic se také specializuje na prevenční programy alergií, civilizačních chorob, poruch imunity a stresu. Hlavním cílem programu je posílit auto-regenerační funkce těla. „Dlouho trvající stres způsobuje snížení imunity, poruchy metabolismu a fungování reprodukčních orgánů,“ uvádí další specialistka společnosti, PharmDr. Lucie Kotlářová. „Pro léčení těchto chorob lékařské protokoly počítají s použitím léků, jež mají mnoho vedlejších a nežádoucích účinků. Na naší klinice chceme především živit buňky přirozenými látkami, jež jsou přítomny v našem těle a nemají nežádoucí účinky.“ Ve svých aktivitách inPharm Clinic používá a dále rozvíjí  dědictví italské homeopatické medicíny, jež zažila silný rozvoj v 60. a 70. letech. I z tohoto důvodu v Itálii existuje velký počet registrovaných a certifikovaných látek. „Já hledám nové látky po celém světě a v Itálii vždy něco najdu,“ dodává Lucie Kotlářová.

Kromě těchto programů inPharm Clinic má ve své nabídce také kolagenové injekce, jež pomáhají řešit problémy a bolesti pohybového aparátu a svalů. Skupina inPharm pak také provozuje distribuci léků a látek používaných i na klinice a také pořádá osvětové akce pro české lékaře a vydává odborný časopis. „Čeští lékaři zatím neznají dostatečně naše látky,“ přiznává PharmDr. Kotlářová. „Naše filozofie je používat látky přítomné v našem tělem, a tím zlepšit a prodloužit náš život.“

Po semináři účastníci návštěvy dostali možnost si prohlédnout prostory kliniky a vidět zblízka léčebné postupy představené na semináři.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…