Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.09.2016

Italsko-česká komora podepsala dohodu s AIdAM: italský průmysl 4.0 sází na ČR

V pátek 23. září, předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli  a předseda asociace AIdAM Alessandro Torsoli podepsali dohodu o rozvoji obchodní spolupráce. Akt podpisu proběhl za přítomnosti italského velvyslance v Praze Alda Amatiho. Italsko-česká komora se tak stala zástupcem italského Průmyslu 4.0 v ČR.

“Jsem rád, že můžeme podpořit tuto dohodu a jsem si jistý, že italské podniky najdou odezvu mezi českými firmami– pronesl A.Amati ve svém pozdravu. – Z naší strany poskytneme veškerou pomoc při navazování spolupráce s českými  institucemi, které mají tuto oblast v kompetenci.”

Hlavním cílem dohody je posílit průmyslovou spolupráci mezi ČR a Itálií v odvětvích automatizace a mechatroniky. Ty jsou zásadní v přechodu na nové výrobní postupy známé jako Průmysl 4.0. „V rámci dohody připravíme Program rozvoje, který se bude týkat odvětví automatizace, mechatroniky a automobilového průmyslu. Tato odvětví již dnes tvoří polovinu zahraničního obchodu mezi ČR a Itálií,“ řekl předseda G. Pinciroli.

„Samozřejmě i v Itálii pracujeme na projektech Průmyslu 4.0 a inteligentních závodů. V ČR chceme uspořádat akce, jež by byly příležitostí pro vzájemnou směnou know-how mezi českými a italskými podniky a vývojovými centry,“ uvedl předseda A. Torsoli.

Představitelé asociace AIdAM v průběhu pobytu v ČR navštívili několik důležitých podniků s cílem vytvořit podmínky pro budoucí spolupráci. Ve čtvrtek delegace navštívila výrobní závod TPCA v Kolíně, kde vedla rozhovory s vrcholným managementem společnosti vedeným předsedou správní rady Kenta Koide.

V pátek 23. září proběhla návštěva klastru mechatroniky ve městě Dobřany. Zde italskou delegaci přivítal předseda klastru Jiří Prantner, zástupci managementu sdružených firem, samosprávy a systému technického vzdělání.

Asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku

www.aidam.it

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Archív Camic

Loading…