Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2018

Italsko-česká komora pracuje na posílení vazeb s Brnem

Ve čtvrtek 22. února proběhl v Brně Den Italsko-české obchodní a průmyslové komory. Akcí, jež se v průběhu dne odehrály, se zúčastnil i italský velvyslanec v Praze Aldo Amati a honorární konzul Itálie v Brně Pavel Zezula.

Delegace složená z členů komory navštívila v průběhu dne průmyslové společnosti v Brně a nejbližším okolí, jež jsou členy Italsko-české komory. Delegace zavítala do závodu Nové Mosilany, společnosti italské skupiny Marzotto, která patří s tisícovkou zaměstnanců a ročním obratem 3,5 miliard korun mezi nejvýznamnější textilní průmyslové společnosti v ČR. Firma se zaměřuje na výrobu vlněných látek, jež dodává nejvýznamnějším značkám pánské módy. Návštěva pokračovala v Tišnově, kde sídlí závod společnosti In-Eko team, jež se specializuje ve výrobě technologií a zařízení pro čistírny vod. Zde delegaci přivítala majitelka společnosti, paní Eva Komárková. „Naše společnost dodává technologie pro čištění vody jak do menší průmyslové prádelny tak do velkých čističek průmyslových závodů a měst“, vysvětlil široký záběr podniku, jež zaměstnává zhruba stovku osob, Giuliano Gemma, global business development manager společnosti. Obě společnosti se vyznačují integrovaným způsobem výroby, kdy z počáteční suroviny vytvoří konečný produkt.

V kanceláři Italsko-české komory při Honorárním konzulátu Itálie v Brně se nejvyšší reprezentanti komory vedené předsedou Gianfrancem Pincirolim setkali s představiteli místních institucí, a to například se starostou Městské části Brno střed, Martinem Landou, místopředsedou představenstva Regionální hospodářské komory Brno Jiřím Morávkem a jejím ředitelem panem Čeňkem Absolonem a ředitelem vnějších vztahů BVV, Veletrhy Brno a.s. panem Radoslavem Klepáčem. „Komora chce být, a to i skrze svou brněnskou kancelář, referenčním bodem pro italské firmy na Moravě a pro české firmy, jež se stále častěji zajímají o italský trh. Vztahy s Brnem se také posilují díky novým iniciativám, mezi které patří i zavedení přímých leteckých spojů s Milánem, Bergamem a Římem. Rýsují se také nové možnosti spolupráce s Veletrhy Brno“, uvedl předseda komory Gianfranco Pinciroli.

V pozdním odpoledni proběhl v prostorech brněnské kanceláře komory a Honorárním konzulátu Itálie aperitiv se členy, po kterém následovala prohlídka a večeře ve Vile Tugendhat, skvostu funkcionalistické architektury pod ochranou UNESCO a symbolu moderního a průmyslového Brna.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…