Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.02.2020

Italsko-česká komora přivítala své členy na první akci roku 2020

V úterý 4. února přivítala Italsko-česká obchodní komora své členy na první akci letošního roku. Zahajovací večer aktivit komory v roce 2020 proběhl v jednom z nejvýznamnějších míst v Praze, v historickém sídle Národního muzea, které nedávno prošlo nákladnou rekonstrukcí a pro večer bylo otevřeno pouze pro členy Komory.

Členy komory přivítali italský velvyslanec v Praze, J.E. Francesco Saverio Nisio, a předseda komory, Gianfranco Pinciroli. "Chtěli jsme připomenout 30 let od návratu demokracie a otevření ekonomiky, jež je od roku 1990 znovu součástí evropského a světového systému," uvedl předseda Pinciroli s tím, že letos má Italsko-česká komora na plánu mnoho akcí. Během večera vystoupil se svými úvahami a vzpomínkami také současný ředitel Knihovny Václava Havla, Michael Žantovský. Ředitel Žantovský má za sebou pozoruhodnou politickou a diplomatickou kariéru: byl tiskovým mluvčím prezidenta Havla v klíčových letech transformace (1990-1992), a pak také senátorem a velvyslancem ve Spojených státech, Izraeli a Spojeném království. Moderoval novinář a překladatel Andreas Pieralli, člen Camic. Během večera si členové mohli prohlédnout exkluzivně také výstavu Sametová revoluce.

První událost roku byla také příležitostí pro představení nového vydání Ročenky komory. Publikace obsahuje rozhovory s osobnostmi ze světa italsko-českého byznysu a politiky a také všechny aktivity Camic z loňského roku. Jako každý rok, jsou výtisky ročenky rozesílány všem členům komory.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…