Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.02.2017

Italsko-česká komora se zúčastnila Burzy italských vín ve Vídni s početnou delegací z řad české odborné veřejnosti.

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora se zúčastnila společně s dvacítkou zástupců české odborné veřejnosti Burzy italských vín ve Vídni. Akce byla pořádána vídeňskou pobočkou italské Agentury zahraničního obchodu (ICE) a proběhla ve čtvrtek 23. února v Metternichově paláci, sídle Italského velvyslanectví ve Vídni.

Na vídeňské Burze italských vín se představila vinařství z konvergenčních regionů Kampánie,  Apulie, Kalábrie a Sicílie. Tato akce převzala úspěšný formát pražské Italian Wine Emotion, pořádané Italsko-českou komorou v Praze. Během akce tak proběhla B2B jednání i seminář pro odborné publikum, v rámci kterého rakouská sommeliérka a ambasadorka Vinitaly International Academy, paní Luzia Schrampf, představila vinařský profil přítomných italských regionů. Ve druhé části odpoledne proběhla neřízená degustace otevřená rakouské odborné veřejnosti a osobnostem rakouských institucí.

Přítomnost dvaceti nákupčích z ČR, které vybrala a vyslala Italsko-česká komora, ukazují velký potenciál českého trhu pro italské vinařské společnosti. Jen v roce 2016 import italských vín do ČR vzrostl o téměř třicet procent. Podpora italského  vinařského odvětví je také jednou z klíčových oblastí aktivit Italsko-české komory. Ta v průběhu roku vysílá české nákupčí na významné italské veletrhy a pořádá i své vlastní akce, zejména v Praze. „Nejvýznamnější akcí tohoto typu je právě Italian Wine Emotion, která se stala tradičním setkáním odborné veřejnosti s italským vínem v Praze“ uvádí Andrea Kunová, Food & Turism manažerka Italsko-české komory. „Za dobu své existence Italian Wine Emotion pomohla najít na českém trhu desítkám malých a středních italských vinařstvích nové obchodní partnery. Letos se akce uskuteční 7. června ve Velkém sále na Žofíně“.  Vzhledem k rostoucímu zájmu českých zákazníků o vína z regionu Apulie, letošním hostem Italian Wine Emotion bude konsorcium výrobců vín Primitivo di Manduria DOP e DOCG.

 

Zdroj: Camic

 

Zdroj fotografie: ICE Wien

Loading…