Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.11.2018

Italský export do ČR i nadále výrazně roste

Zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou zůstal v kladných číslech i v třetím čtvrtletí letošního roku. Ukazují to údaje zveřejněné Českým statistickým úřadem.

Podle těchto údajů, od ledna do konce září se italský export do ČR zvýšil o 6,2 procent na 4,7 miliard eur. Český vývoz do Itálie místo toho spíše stagnuje a od začátku roku vzrostl o 1,8 procent na pět miliard eur. Celkový obrat zahraničního obchodu mezi oběma zeměmi dosáhl téměř deset miliard eur a přebytek ve prospěch ČR se snížil na 289 milionů eur.

Mezi odvětvími, kde byl růst mimořádně silný, patří vývoz italských strojů pro průmysl. Ten se zvýšil přes deset procent na více než 700 milionů eur. Nadprůměrně se vyvíjel i vývoz silničních dopravních prostředků, jež se zvýšil o 6,9 procent na 490 milionů eur. Odvětví strojů pro průmysl zaznamenává velice silný růst i na straně českých prodejů do Itálie a zvýšil se tak na 520 milionů eur. Naopak hlavní kapitola českého vývozu, automobily a další silniční dopravní prostředky, klesla o devět procent na jednu miliardu eur. V Itálii, zdá se, boduje česká móda: vývoz českých oděvů se zvojnásobil na 124 milionů eur.

Zdroj: www.czso.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…