Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.11.2018

Italský kulturní export dosáhl na tři miliardy eur

Italský export kulturních a zábavných obsahů v loňském roce dosáhl tří miliard eur. Ukazuje to analýza Hospodářské komory v Milánu.

Italský kulturní export se tak vyznačuje jako malá a specifická nika celkového zahraničního obchodu. I v letošním roce je trend prodejů kulturních a zábavních obsahů na vzestupu s růstem příjmů o 13,4 procent. „Zájem o italské kulturní výrobky v zahraničí roste. Souvisí to s čím dál vice rozšířeným zájmem o italský životní styl, od potravin až po módu a design,“ uvádí místopředseda milánské komory Carlo Edoardo Valli. Nejsilnější je kulturní export v Milánu, v okresu Forli-Cesena a Modeně.

Struktura italského kulturního exportu je stále dost tradiční. Hlavním odvětvím je obecně kultura, jež tvoří 1,4 miliard exportu, a knižní export, který dosahuje téměř šsti set milionů eur hodnoty. Sportovní obsahy tvoří další export v hodnotě další púl miliardy. Modernější odvětví mají stále zanedbatelný dopad, například export videoher činí pouhých 2,4 milionů eur. V odvětví kinematografického exportu, jehož hodnota se blíží 60 milionům eur, je pak hlavním obchodním partnerem Itálie Česká republika.

Zdroj: www.milomb.camcom.it

Zdroj fotografie: pixabay

 

Loading…