Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.01.2019

Italský průmysl by měl vytvořit 200 tisíc kvalifikovaných pracovních míst

I přes postupující robotizaci práce by italský zpracovatelský průmysl měl tvořit nová pracovní místa i v příštích letech. Odhaduje to nová studie italského svazu průmyslu Confindustria.

Podle svazu by do roku 2021 mělo vzniknout v šesti odvětvích tradičního Made in Italy průmyslu až 193 tisíc kvalifikovaných pracovních míst. Odvětví, jichž se prognóza týká, jsou strojírenství, ICT technologie, potravinářství, textilní a módní výroba, chemický průmysl a zpracování dřeva – výroba nábytku. Nejvíce kvalifikovaných pracovních míst má dle prognózy vzniknout ve strojírenství, kde by mělo najít práci až 68 tisíc mladých kvalifikovaných zaměstnanců. Dalším velice perspektivním sektorem je ICT, kde má vzniknout 45 tisíc pracovních míst.

Ačkoliv je v Itálii nezaměstnanost mezi lidmi do 30 let stále vysoká, firmy se obávají, že nedokáží pokrýt až třetinu nabízených kvalifikovaných pracovních míst. Některé firmy si stěžují také na nedostatek kvalifikovaných řemeslníků. „Proto je nutné, aby se svět práce přiblížil školství a pomohl mladým se správně rozhodnout. Itálie nemá suroviny, ale může počítat s lidským kapitálem, vědomostmi a talentem,“ uvádí předseda svazu Vincenzo Boccia.

Zdroj: www.adnkronos.com

Zdroj fotografie: Confindustria

Loading…