Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.06.2016

Italský průmysl keramiky utržil 5,8 miliard eur

Italská výroba keramiky zažila vloni příznivý rok. Ukazují to údaje zveřejněné podnikatelským svazem firem vyrábějící keramiku Confindustria Ceramica.

Celkové příjmy odvětví dosáhly v roce 2015 5,8 miliard eur. Téměř 80% výroba pak směřovala na zahraniční trhy. Keramický průmysl zaměstnával v roce 2015přes 25 tisíc osob a bylo v něm aktivních 228 firem. Nejvíce firem se koncentruje ve výrobě kachliček, kde je aktivních 150 firem zaměstnávajících přes 19 tisíc osob. Příjmy v tomto odvětví se zvýšily o 4,1% na 5,1 miliard eur a to především díky růstu exportu. Celkově firmy v tomto odvětví prodali přes 396 milionů metrů čtverečních kachliček. Významná je také výroba sanitární keramiky a žáruvzdorných materiálů.

Keramické odvětví je velice vystavené vlivům na mezinárodních trzích. Podnikatelé v tomto odvětví se především obávají zpomalení světového růstu. „Hlavním tématem naší mezinárodní agendy jsou ale antidumpingová opatření vůči čínskému importu do Evropy,“ poukazuje předseda svazu Confindustria Ceramica Vittorio Borelli. Dalším, tentokrát vnitrostátním tématem, jsou ceny a podmínky využívání energie. „Itálie ještě nedokázala nastavit parametry úlev pro energeticky náročné výroby,“ upozorňuje Borelli. „Doufáme také, že Ministerstvo pro hospodářský rozvoj vyřeší téma kogenerace, které je pro nás klíčové z hlediska konkurenceschopnosti i ekologické udržitelnosti.“

 

Zdroj: www.confindustriaceramica.it

 

Zdroj fotografie: Cooperativa Cermaica Imola

Loading…