Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.05.2017

Italský realitní trh se probudil

V roce 2016 se italský realitní trh výrazně probral k životu. Ukazuje to Zpráva o realitním trhu vydaná Italskou daňovou správou.

V loňském roce došlo k bezmála 534 tisícům transakcí s rezidenčními nemovitostmi. To je o 18,9 procent více než v roce roce 2015. Nejlépe se dařilo realitnímu trhu na severu Itálie, kde proběhlo přes 286 tisíc transakcí, což je o 22 procent více než v předloňském roce. „Růst trhu je ale patrný na celém poloostrově, v malých i velkých městech,“ dodávají autoři zprávy. Realitní trh s rezidenčními nemovitostmi tak roste již třetím rokem, ovšem v letech 2014 a 2015 se růst omezil na jednotky procent. Trh rostl také díky vysokému počtu poskytnutých hypoték. V loňském roce banky zafinancovaly 246 tisíc transakcí s rezidenčními nemovitostmi, což je ve srovnání s rokem 2015 o 27,3 procent více.

Celková hodnota transakcí se tak zvýšila ze 76 na 89 miliard euro. Průměrná hodnota transakcí tak i nadále klesá, ačkoliv průměrná velikost kupované nemovitosti se zvýšila na 106 metrů čtverečních. V průměru Italové kupovali rezidenční nemovitosti v hodnotě 166 tisíc eur, což je o 2,2 tisíc eur méně než v předchozím roce. Růst realitního trhu tak pravděpodobně podnítila stagnace cen i o něco lepší ekonomické vyhlídky Itálie. „Přetrvávající volatilita výnosnosti investic, jež jsou alternativní realitnímu sektoru, a snížení výkonnosti italské burzy mohly přispět k přílivu investic do rezidenčních nemovitostí,“ dodávají analytici Italské daňové správy.

 

Zdroj: www.agenziaentrate.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…