Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

31.07.2019

Italský realitní trh zaznamenal další růst počtu transakcí

Italský realitní trh zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku další růst počtu transakcí. Ukazují to statistiky notářských zápisů Istatu.

V prvních třech měsících letošního roku došlo k převodu zhruba 191 tisíc nemovitostí. To je o osm procent více než na začátku loňského roku. Realitní trh si polepšil ve všech částech Itálie, nejvíce ale na severovýchodě (+10,2 %) a ve středu (+11,9 %). Živější byl trh s rezidenčními nemovitostmi, kde počet převodů vzrostl o více než osm procent. V případě nemovitostí pro hospodářské účely si trh polepšil jen o pět procent. Toto odvětví také vykázalo největší rozdíl mezi metropolitními městy, kde transakce rostly o více než osm procent, a ostatními městy, kde růst zůstal pod třemi procenty.

Italský realitní trh pohání nejen pokles cen z posledních let ale také relativně velká ochota italských bank v poskytování úvěrů. To potvrzují i čísla za první čtvrtletí letošního roku. Přes 97 tisíc převodů nemovitostí bylo spojeno s uzavřením hypoteční doložky. To je o 3,6 procenta více než na začátku loňského roku. Počet uzavřených hypoték klesl jen na jihu a na ostrovech, v ostatních makroregionech Itálie naopak zaznamenal rostoucí trend.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…