Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.03.2019

Italský realitní trh zaznamenal růst

Italský realitní trh ke konci loňského roku čerpal z poklesu cen nemovitostí a dostupnosti úvěrů. Ukazují to statistiky o rezidenčním trhu.

V posledním čtvrtletí roku 2018 došlo na realitním trhu k 167 tisíců transakcí s rezidenčními nemovitostmi. To bylo o 9,3 procent více než v roce 2017. Celkově na trh vstoupilo 17,7 milionů metrů čtverečních Za celý loňský rok došlo na trhu s rezidenčními nemovitostmi k zhruba 580 tisícům transakcí. Nejlépe se dařilo realitnímu trhu na severu, kde se uskutečnilo cca 90 tisíc transakcí, v rámci, kterých změnilo majitele téměř deset milionů metrů čtverečních. Nejčastější velikost prodávané nemovitosti při tom činí 50 až 85 metrů čtverečních a pak 85 až 115 metrů čtverečních.

Výraznou skupinou na italském realitním trhu tvoří velká krajská města. Tam trh roste nepřetržitě od roku 2014. Na konci loňského roku ale nejlepší skóre zaznamenala Bologna s růstem transakcí o dvacet procent, Palermo (+18,5 procent) a Řím (+10,9 procent). Jen o pět procent se zvýšil trh v Neapoli a Florencii. V Milánu, hlavním městě italského realitního trhu, růst dosáhl +9,5 procent.

 

Zdroj:www.agenziaentrate.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…