Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.09.2021

Italský realitní trh zaznamenal v druhém čtvrtletí silné oživení

Italský realitní trh zaznamenal v druhém čtvrtletí letošního roku silné oživení. Ukazují to statistiky italské Finanční správy.

V rezidenční sektoru se od dubna do konce června uskutečnilo přes 200.000 transakcí. To je o 73 procent více než před rokem, kdy však panovala striktní pandemická omezení. Počet je ale také o více než čtvrtinu vyšší než ve stejném kvartálu v roce 2019. Silný vzestup zaznamenal počet prodejů v menších městech. V těch krajských byl vzestup mírnější. Ve srovnání s rokem 2019 tak počet prodejů v Římě vzrostl o zhruba pětinu ale v Miláně to bylo o méně než deset procent. Zhruba polovina koupí byla financována za pomoci úvěrů.

Výrazné oživení se týká i nerezidenčního trhu, kde se počet prodejů meziročně zdvojnásobil. Ve srovnáním s rokem 2019 byl údaj o 34 procent vyšší. Ve srovnání s obdobím před pandemií se například zvýšily o 45 procent transakce se sklady a o 28 procent pak s průmyslovými objekty. Rostla však i další odvětví, a to včetně kanceláří, obchodů či zemědělských objektů.

Zdroj: www.agenziaentrate.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…