Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.07.2018

Italský strojírenský průmysl výrazně zvýšil svůj export

Italský strojírenský průmysl zažívá pozitivní období. Toto sdělení přišlo z výroční schůze členů Svazu strojírenského průmyslu Anima-Confindustria.

Dle údajů prezentovaných na mítinku, celková hodnota výroby italského strojírenského průmyslu se v roce 2017 zvýšila o téměř pět procent na 47,4 miliardy eur. Zásadní je pro italské strojírenské podniky vývoz: ten vzrostl o 4,5 procent 28,8 miliard eur a tvoří tak zhruba šedesát procent celkové výroby. Nejvíce italské firmy exportují do vyspělých zemích, a to do Spojených států, Německa, Francie a Spojeného království. Díky mimořádným daňovým odpisům na pořízení nového strojového vybavení však dynamicky rostl také domácí trh, a to o více než deset procent. Dle statistik je Česká republika desátým největším vývozcem strojírenského zboží do Itálie.

Prognózy vývoje jsou pozitivní i pro letošní rok, kdy se počítá s růstem o 2,7 procent. „Růst průmyslu stojí na třech pilířích: inovace, konkurenceschopnost a ochranu duševního vlastnictví,“ uvedl předseda svazu Alberto Caprari. „Italský strojírenský průmysl žádá o další podporu procesu inovace, který byl zahájen ve zpracovatelském odvětví. Je nutné, aby se zlepšilo celkové prostředí, ve kterém se pohybují italské firmy, a tím se dosáhlo větší efektivity a růstu zaměstnanosti,“ dodal předseda Caprari.

Zdroj: www.anima.it

Zdroj fotografie: Anima-Confindustria

Loading…