Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.07.2016

Italský trh nemovitostí hlásí oživení

Italský trh s nemovitostmi zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku výrazný růst. Ukazují to údaje Italského statistického úřadu.

Dle těchto údajů bylo v prvních třech měsících letošního roku provedeno bezmála 160 tisíc transakcí s nemovitostmi. To je o 17,9% více než v předchozím roce. Transakcím stále dominují nemovitosti pro rezidenční účely: těch v prvním čtvrtletí bylo 150 tisíc, o 18,6% více než v prvním čtvrtletí loňského roku. Rezidenční odvětví tak roste již čtvrté čtvrtletí za sebou. Méně pozitivní je situace na trhu s nemovitostmi pro nerezidenční účely. Transakcí s těmito nemovitostmi bylo na začátku roku 2016 zhruba devět tisíc, o 8% více než v roce 2016. Vývoj za poslední rok byl však méně jednoznačný než v případě rezidenčních nemovitostí: z posledních pěti čtvrtletí dvě zaznamenala pokles a tři růst.

Trh s nemovitostmi byl také ovlivněn silným růstem hypotečního trhu. V prvním čtvrtletí tak došlo k 88 tisíc nemovitostních transakcí s hypoteční zástavou. Ve srovnání s předchozím rokem se jedná o růst o 29,2%. Trh byl více dynamický na ostrovech, v jižní Itálii a v severozápadních regionech. Počet transakcí s hypoteční zástavou roste nepřetržitě od prvního čtvrtletí loňského roku.

 

Zdroj:  www.istat.it

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…