Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.12.2017

Italský vývoz do České republiky se zvýšil o sedm procent

Italskému vývozu do České republiky se i nadále daří. Ukazují to nové údaje o zahraničním obchodě vydané Českým statistickým úřadem.

V prvních deseti měsících letošního roku vzrostl vývoz italského zboží do České republiky o 7,4 procent na více než 4,9 miliard eur. Silně rostly především prodeje průmyslového zboží z odvětví tzv. Made in Italy: prodeje obuvi a oděvů vzrostly o dvacet procent, prodeje nábytku pak o 22 procent Hlavní slovo, co se týče celkového objemu, mají ale prodeje určené průmyslu, a sice prodeje materiálů, strojů a dopravních prostředků. Celková hodnota těchto odvětví přesahuje tři miliardy eur. V potravinářském odvětví několik druhů zboží taktéž zaznamenalo silný růst: prodeje ryb a produktů z moře vzrostly o třicet procent, prodeje vína o dvacet procent a prodeje sýrů o sedmnáct procent.

Český vývoz do Itálie roste pomalejším tempem: v prvních deseti měsících roku se zvýšil o 3,4 procenta a 5,5 miliard eur. V tomto případě je průmyslový charakter obchodu ještě silnější a nejvýznamnější produktem jsou silniční vozidla, jejichž vývoz vzrostl o deset procent na 1,2 miliard eur. Přebytek ve prospěch České republiky se tak citelně snížil: vloni činil za prvních deset měsíců roku 666 milionů eur, letos to bylo 506 milionů eur.

 

Zdroj: www.czso.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…