Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.05.2017

Italským výrobcům se daří bojovat proti potravinářskému pirátství

Sdružení výrobců italských tradičních potravin se daří bojovat proti falešným italským výrobkům. Uvedli to zástupci konsorcií během konference v italské Poslanecké sněmovně.

Boj proti falešným potravinám se týká především šesti sdružení nejvýznamnějších exportních potravin, a sice sýrů Parmigiano Reggiano, Grana Padano, Mozzarella di Bufala Doc, vína Prosecco Doc, šunky Prosciutto di Parma a octu Aceto Balsamico di Modena. Ty se ve svém úsilí koordinují s Italským komisařstvím pro kvalitu a odhalování podvodů. I proto se podařilo v loňském roce uspořádat téměř tisíc inspekcí v devíti evropských zemích.

Falešné parmazány a prosseca však začínají mít těžší život také v elektronické komerci. Sdružení výrobců a komisařství iniciovaly 1200 akcí proti falešným italským potravinám prodávaných v e-shopech. „S platformami E-bay, Alibaba ale také s Amazonem jsem podepsali memorandum o spolupráci. Takže nahlášené falešné potraviny jsou staženy z oběhu do pěti dnů,“ uvedl na konferenci Stefano Vaccari, ředitel Odděleni pro ochranu potravin Italské komisařství pro kvalitu. Odhaduje se, že fenomén italských falešných potravin způsobuje italským výrobcům ztráty v rozsahu až 13 miliard eur ročně.

 

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…