Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.08.2022

Italští hoteliéři očekávají vysokou obsazenost v hlavním týdnu letních dovolených

Italští hoteliéři očekávají až 90 procentní obsazenost pokojů v hlavním týdnu letní dovolené, který začíná 15. srpna, takzvaným dnem Ferragosto.

Podle asociace hotelů Confindustria Alberghi řada přímořských letovisek již hlásí plnou obsazenost na Ferragosto a následující dny. Velmi dobré údaje kolem 90 procent zaznamenávají i horské destinace, například Dolomiti. Výrazné zlepšení je patrné ve velkých turistických městech, kde většinou v srpnu turismus mírně klesá. „Obsazenost je v Neapoli na 91 procentech, v Římě na zhruba 80 procentech a ve Florencii na 77 procentech,“ uvádí předsedkyně sdružení Maria Carmela Colaiacovo, podle které údaje dosáhly na úroveň před pandemií covidu-19.

Pozitivní vývoj však odvětví zaznamenalo i v předchozích letních měsících. Podle průzkumu asociace přes 60 procent hotelů zaznamenalo v červnu a červenci obsazenost srovnatelnou s úrovní před pandemií a část hotelů dokonce hlásí lepší čísla než před covidem-19. Může za to návrat ve větším počtu zahraničních turistů, a to i z neevropských zemích. „Silný podíl mají letos Američané,“ poukázala Colaiacovo.

Zdroj: https://www.ilsole24ore.com/art/a-ferragosto-occupato-90percento-camere-italia-AEE6TKsB Zdroj fotografie: pixabay

 

Loading…