Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.03.2017

Italští taxikáři pokračují v protestech proti Uberu

Italští taxikáři nesouhlasí se způsobem, kterým chce italská vláda regulovat oblast krátkodobého pronájmu aut s řidičem. Do této oblasti spadá i známá aplikace Uber.

Proti vládnímu návrhu svolala část odborových organizací taxikářů stávku. Ta probíhá dnes, ve čtvrtek 23. března do 22 hodin. Podle zpráv z italských médií má stávka výrazný dopad na fungování taxislužby především v Římě, Neapoli a Turíně. Taxíky tak chybí například na letišti ve Fiumicino či při nádraží Roma Termini.

Připravovaná reforma oblasti krátkodobého pronájmu aut s řidičem chce svěřit regulaci regionům. Ty by měly rozhodnout, kolik bude uděleno taxi licencí a kolik bude vydáno povolení na provozování automobilů se řidičem. Pro auta s řidičem by také platil zákaz přijímat klienty tzv. „na ulici“. V praktické rovině by mělo platit, že krátkodobě pronajaté auto by mělo pokaždé vyjíždět za svým klientem jen z garáží, kde sídlí provozovatel služby. Provozovatelé krátkodobých pronájmů by navíc byly vedeni v rejstříku. Podle odborářů je nová reforma krokem dopředu, ale stále neposkytuje „dostatečné záruky, jež by dokázaly uklidnit odvětví taxislužeb.“ S návrhem není spokojen ani Uber, dle kterého se reforma „nedívá do budoucnosti, omezuje rozvoj trhu a vytváří méně přehledná pravidla.“

 

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…