Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.07.2017

Italští výrobci olivového oleje směřují k fúzi

Dva hlavní svazy výrobců italského olivového oleje, Unasco a Cno, si odsouhlasily fúzi. Ohlásili to předsedové obou organizací Luigi Canino a Gennaro Sicolo.

Fúze dvou největší podnikatelských organizacích by měla posílit odvětví výroby olivového oleje při tvorbě italské zemědělské politiky. „Jenom ucelená strategická vize může přispět k oživení tohoto odvětví, které je klíčové pro italské zemědělství a naši schopnost přitáhnout mezinárodní cestovní ruch“, uvedli ve společném prohlášení předsedové L. Canino a G. Sciolo.

Hlavním cílem obou organizací je vytvořit, a to i za pomoci Ministerstva zemědělství, programy na zvýšení konkurenceschopnosti italských výrobců olivového oleje. Ti totiž v současnosti čelí velké konkurenci ze strany Španělska, Řecka, Tuniska a dalších zemích jižního břehu Středozemního moře. Za posledních šest let tak výroba italského olivového oleje klesla o třicet procent, zatímco v ostatních zemích regionu rostla. V současnosti je v Itálii aktivních přes osm set tisíc výrobců olivového oleje, jež obhospodařují přes milion hektarů olivových hájů. Celková výroba oleje dosahuje tří miliard eur.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…