Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.06.2018

Italští železniční dopravci uspěli v celoevropském hodnocení

Italští železniční dopravci uspěli v celoevropském hodnocení. Ukazuje to hodnocení šestnácti nejvýznamnějších evropských dopravců sestavené platformou Loco2.

Italští dopravci se nejlépe umístili v oblasti business cestování vlakem. Italský státní dopravce Trenitalia obsadil díky své nabídce v rychlovlacích FrecciaRossa první příčku, soukromý dopravce Italo pak druhou příčku. „Oba dopravci zaručují dostatek komfortu pro práci a v hlavních železničních stanicích disponují lounge čekárnami“, uvádí se v hodnocení. „Dobrá zpráva z Itálie zní, že vlaky mohou být opravdovými konkurenty letadlům v business cestování“, dodává hodnocení, které oceňuje také styl a šmrnc rychlovlaků obou italských dopravců.

V ostatních kategorií dominovali především dopravci z německojazyčných zemí. Čtyřikrát se na prvním místě umístily Švýcarské federální železnice a třikrát Německé železnice. Velice dobrého hodnocení se dočkaly i rakouské železnice. S prázdnou neodešly ani České dráhy, které se umístily první v hodnocení restauračních služeb nabízených na palubě vlaků.

Zdroj: https://loco2.com

Zdroj fotografie: Ferrovie dello Stato

Loading…