Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.01.2020

Iveco Bus z Vysokého Mýta má za sebou další rok růstu

Výroba autobusů v České republice nezpomalila. Ukazují to údaje sesbírané profesním sdružením automobilového průmyslu v ČR AutoSAP.

V loňském roce bylo v České republice vyrobeno 5217 autobusů, o 6,7 procent více než v roce předchozím. Na růstu má výsadní zásluhu společnost Iveco Czech Republic, člen Italsko-české komory, jejíž závod dosáhl nového výrobního rekordu. V loňském roce bylo ve Vysokém Mýtě vyrobeno 4609 autobusů, o 326 více než v roce 2018 (+7,6 procent). Výroba Iveco směřuje v drtivé většině na zahraniční trhy: v roce 2019 společnost prodala v ČR 429 autobusů, o třetinu více než v roce 2018.

Zbytek českého automobilového průmysl naopak zaznamenal spíše stagnaci výroby. V ČR se loni vyrobilo 1,43 milionů vozů, o deset tisíc aut méně než v předchozím roce (-0,7 procent). Výroba rostla jen u Škody Auto, a to o 2,5 procent na 908 tisíc vozů. Naopak produkce TPCA v Kolíně a Hyundai v Nošovicích klesala. "Silný a dlouhý konjunkturální cyklus je u konce, světové hospodářství je pod tlakem geopolitických nejistot a prochází disruptivními změnami," okomentoval čísla prezidentu Autosapu, Bohdan Wojnar.

Zdroj: autosap.cz

Zdroj fotografie: Camic

Loading…