Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.03.2015

Iveco Czech Republic, 120 let úspěchu

Ve středu 4. března Italsko-česká komora organizovala pro své členy návštěvu závodu Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě.

 

Na začátku návštěvy byli účastníci pozdraveni italským velvyslancem v Praze Aldem Amatim a předsedou Italsko-české obchodní a průmyslové komory Gianfrancem Pincirolim. “V mé institucionální aktivitě chci posílit ekonomické vztahy mezi Itálií a Českou republikou,” zdůraznil velvyslanec Amati, “Navíc chci být také nositelem potřeb italských firem podnikajících v ČR”. Předseda Pinciroli pak vyzdvihl důležitost návštěv členských podniků v rámci komorových aktivit. “Jsme rádi, že můžeme zblízka poznat jeden z nejdůležitějších závodů naší členské základny”.

 

Exkurze po závodě byla vedena generálním ředitelem Iveca Czech Republic, Ing. Jiřím Vaňkem. “Iveco Czech Republic není jen montovnou ale plnohodnotnou firmou, která disponuje vlastním obchodním, vývojovým a projektovým oddělením, a je součástí mezinárodní skupiny CNH Industrial,” uvedl Ing. Vaněk, “To dokazuje i fakt, že nová řada autobusů Euro 6 byla zcela vyvinutá ve Vysokém Mýtě. Využili jsme vstupu v platnost nových evropských požadavků na emise k celkovém restylingu naši produktové řady, a to včetně renovaci designu, interiérů a technologické dotace”.

 

Při úvodní relaci generální ředitel Vaněk vyzdvihl některé úspěchy Iveca Czech Republic. “Díky tomu, že prodáváme do zahraničí až 94% výroby je Iveco CZ jedním z největších exportérů našeho regionu. Navíc Iveco má v odvětví autobusů zhruba 18,5% podíl na trhu, který se však zvyšuje na 38% v kategorii meziměstských autobusů, které se vyrábí ve Vysokém Mýtě.” Navíc díky 3,5 tisícům zaměstnancům přímo v závodě a dalších 1,7 tisíc zaměstnanců v subdodavatelských firmách Iveco patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům Pardubického regionu. V neposlední řadě 25% subdodavatelských firem pochází z Čech a dalších 20% z Itálie.

 

Návštěva byla také příležitostí poznat specifický způsob výroby autobusů, kterých v Iveco za poslední rok sjelo z linek více než 3,4 tisíc exemplářů, historický rekord závodu. “V současnosti máme ve výrobě sedm základních modelů v 1083 různých konfigurací, které navíc mohou být pozměněny na přání klienta,” uvedl Ing. Vaněk, “Vyrábíme tak vysoce personalizované výrobky, stačí pomyslet, že jeden seznam součástek je totožný v průměru jen pro dvanáct autobusů. Jedná se tudíž o velice kvalifikovanou, až řemeslnou, práci, která má málo společného s velkými sériovými výrobami velkých automobilových závodů.”

 

Návštěvníci se tak mohli prohlédnout celý proces výroby autobusů, od zpracování plechů az po poslední testy kvality až přes sváření podvozku nebo lakování. V současnosti je maximální objem produkce šestnáct autobusů denně. “V závodě se nachází i některé výroby součástek, například sedadel, kde využíváme především ženskou pracovní sílu,” dodal Ing. Vaněk.

 

Ačkoliv letos závod ve Vysokém Mýtě oslaví 120. výročí založení, tak Iveco CZ se dívá do budoucnosti. “V současnosti vytváříme nové Business Centrum, které budeme showroomem pro naše zákazníky,” vysvětlil Ing. Vaněk, “Navíc vynakládáme mnoho úsilí na vybudování nového testovacího centra a dráhy v areálu bývalého letiště Vysokého Mýta, které by nám pomohlo ještě zvýšit kvalitu našich produktů a posílit naše kapacity v odvětví výzkumu a vývoje. Disponujeme také integrovanými teamy výzkumu a vývoje, které tvoří špičku koncernu CNH Industrial.”

 

Iveco Czech Republic je tak jednou z nejdůležitějších společností koncernu CNH Industrial, v rámci kterého má přístup k celé řadě koncernových služeb na poli obchodu, marketingu, distribuce či vývoje a rozvoje. “Projekty menšího rázu schvalujeme sami ve Vysokém Mýtě, zatímco ty střední velikosti musí projít regionálním schvalovacím procesem. Nejvýznamnější projekty pak projednáváme přímo s teamem pana Sergia Marchionneho,” dodal Ing. Jiří Vaněk.

 

Loading…