Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.11.2020

Iveco Czech Republic slaví 125 let od založení závodu ve Vysokém Mýtě

Společnost Iveco Czech Republic, jež je členem Italsko-české komory, si v těchto dnech připomíná 125. výročí založení závodu ve Vysokém Mýtě.

Závod byl založen Josefem Sodomkou pro výrobu kočárů. Autobusy se ve Vysokém Mýtě začaly vyrábět v roce 1928, rozsáhlejší výroba ale začala až od 50. let. „Originální technická řešení se stala základem pro uvádění nových modelových řad autobusů, z nichž mnohé slavily světový úspěch a sloužily cestujícím po desetiletí,“ uvádí společnost. Po roce 1989 do tehdejšího státního podniku vstoupili soukromí investoři. Od roku 1999 byl závod součástí evropského konsorcia Irisbus a od roku 2007 převzal název Iveco Czech Republic.

Společnost si připomněla své výročí skrze pět modelů autobusů vyrobených ve Vysokém Mýtě, jež slavily největší úspěchy. Čtyři z nich mají historický název Karosa. Poslední model, Iveco Crossway, zastupuje úspěch z posledních let. Díky tomuto modelu autobusu, který je vyvážen do velkého počtu zemí, společnost překonává výrobní rekordy. V loňském roce bylo ve Vysokém Mýtě vyrobeno 4599 autobusů, díky čemuž závod potvrdil své prvenství v Evropě.

 

Zdroj: ivecocr.cz

Zdroj fotografie: Iveco Czech Republic

Loading…