Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2016

Iveco Czech Republic uspělo v soutěži Exportér roku 2016

Iveco Czech Republic, člen Italsko-české komory, zaznamenalo úspěchy v tradiční soutěži Exportér roku, která hodnotí exportně orientované české firmy.

Konkrétněji, Iveco Czech Republic obsadilo druhou příčku v soutěžní kategorii „Nárůst export 1993-2015“, což ukazuje, že růst vývozu této společnosti je dlouhodobý. Společnost, jež se zaměřuje na výrobu městských a meziměstských autobusů, je také v top ten žebříčku neúspěšnějších exportérů roku 2015 sestaveném agenturou Bisnode. Ostatně rok 2015 byl pro Iveco mimořádný, jak řekl v rozhovoru pro CamicNet ředitel společnost Jiří Vaněk: „V roce 2015 jsme ve Vysokém Mýtě vyrobili 3.728 autobusů, což je nejlepší výsledek v naší 120leté historii. Tímto počtem vyrobených autobusů jsme překonali letitý rekord z roku 1986 a to o více než 300 vozidel.”

Jak ukazují výsledky soutěže, tak nejúspěšnější českou exportérskou firmou zůstává i letos Škoda Auto, která porazila společnost Foxconn CZ a skupinu Agrofert. „Hodnota exportu dvacítky nejlepších se za posledních pět let zvýšila o 40%. I to je svědectvím o tom, že exportéři jsou motorem naší ekonomiky,“ uvedl Zdeněk Somr, předseda Středního podnikatelského stavu, hlavního organizátora soutěže. Soutěž i letos proběhla pod záštitou Hospodářské komory ČR.

 

Zdroj: www.exporterroku.com

 

Zdroj fotografie: Archiv Camic.

Loading…