Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.12.2018

Iveco se zařadilo do desítky největších českých exportérů v posledních 25 letech

Výrobce autobusů Iveco Česká republika, jež je členem Italsko-české komory, se zařadil mezi nejvýznamnější české exportéry v posledních 25 letech. Ukazují to výsledky soutěže Exportér roku, kterou pořádá Hospodářská komora ČR.

V historickém žebříčku, jež mapuje objem exportu v letech 1993 až 2017, se Iveco Česká republika zařadilo na deváté místo. V čelé žebříčku je další výrobce dopravních prostředků, společnost Škoda Auto, zatímco na dvacátém míste se nachází další člen komory, společnost Nová Mosilana. Iveco Česká republika je pak na první místě pro největší růst exportu v posledních 25 letech. Co se týče roční statistiky, tak se výrobce z Vysokho Mýta zařadil na sedmé místo v kategorii velkých exportérů. V tom samém žebříčku je i společnost Nová Mosilana, a to na 23. místě.

Pro Iveco Česká republika se nejedná o první cenu v letošním roce. V červnu výrobce autobusů dostal ocenění Podnik roku 2017 od oborového sdružené AutoSap. Za úspěchem stojí nejen neustálý růst výroby, který pravidelně překonává 4000 autobusů ročně, ale také aktivity vývoje a inovací provozované ve Vysokém Mýtě.

Zdroj: www.exporterroku.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…