Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.06.2015

IWE 2015 představila na dvě stě italských vín

I letos Italian Wine Emotion, díky přítomnosti 29 vinařství z osmi regionů a dvě stě vín, potvrzuje status hlavní přehlídky zaměřené výhradně na italská vína v České republice. Italian Wine Emotion je pořádána Italsko-českou obchodní a průmyslovou Komorou.

Akci zahájil ranní seminář vedený místotajemníkem Matteem Marianim o českém trhu s vínem, po kterém následoval seminář o víně Ruché z Piemontu, kterého se zúčastnili čeští obchodníci a dovozci vína.. Seminář vedl předseda Konsorcia vinařů Ruche Luca Ferraris. “Ze strany obchodníků a dovozců jsem obdržel mnoho dotazů a zaznamenal jsem velký zájem,” vystihl Luca Ferraris. “Tento seminář je samozřejmě jen začátkem naší snahy, ve které bude nutné dál pokračovat v budoucnosti, jelikož Ruche je velice specifickým vínem, které je zatím v ČR neznámé. Hlavním vzkazem, který jsem předal obchodníkům je, že Ruche je autochtonní odrůdou, jedinečným vínem, které potřebuje velkou péči a pozornost.”

I tento rok se v rámci Italian Wine Emotion pořádaly B2B setkání, kterých se zúčastnilo na sto obchodníků, a následovně večer pro vybranou veřejnost, při které vinaři mohli představit svá vína především členům místní business community. Večerní část byla zahájena pozdravem velvyslance Alda Amatiho. “Z mé zkušenosti z ostatních zahraničních misí mohu říct, že podpora italského vína je v ČR na velice dobré úrovni, a to také díky akcím jako Italian Wine Emotion.” Podobná slova volil i předseda Komory Gianfranco Pinciroli. “Italian Wine Emotion došla do šestého ročníku, a je už považována za stálici v rámci českého trhu s vínem.”

To, že Italian Wine Emotion je akce, která dobře funguje, dokazuje i významný počet firem, jež se rozhodly se znovu účastnit této výstavy. “Minulý rok jsme na Italian Wine Emotin našli importéra do České republiky, takže letos jsme opět přijeli, protože věříme v český trh,” říká Lara Belgado z vinařství Profumi d'Italia. “Tento rok jsme se zaměřili na zástupce firem z pohostinství a maloobchodu, a získali jsme několik zajímavých kontaktů.”

Jedním z výjimečných rysů Italian Wine Emotion je přítomnost i méně známých italských vinařských regionů a mladých firem. To je i případ mladého vinařství Azienda agricola BMVG z regionu Marche, který byl letos zastoupen šesti vinařstvími. “Do Prahy jsme přivezli některá vína typická pro Ascoli Piceno či jižní Marche, jež vzbudila zájem českých obchodníků,” říká zástupce vinařství Marco Alfonsi. “Ačkoliv naše firma je teprve v třetím roce svého života, tak naše vína již posbírala některá ocenění. To je případ našeho bílého Falchetti – Offida Docg Pecorino 2014 či červeného Palmento – Marche IGT Rosso 2014.”

Italian Wine Emotion se snaží také uspokojit zájem o specifická vína ze strany českých profesionálů, jejichž připravenost potvrzují i samotní vystavovatelé. “Potkala jsem velice uvědomělé obchodníky, již si nikdy neřekli jen o neblíže specifikovanou skleničku červeného, ba naopak často znali i méně známé odrůdy, jako je Sagrantino, jež je v naší nabídce,” říká Federica Baraldi, Ceo Assistant pro PR vinařství Tenuta del Cerro. “V rámci akce mi přišel i velice zajímavý seminář o českém trhu s víny, který je netušeně živý.”

Na Italian Wine Emotion také nechyběly světoznámé vinařské regiony, jako Piemonte. “Naše vinařství stáčí vína nejdůležitějších piemontských odrůd jako Barbera d'Alba, Roero, Nebbiolo a do Prahy jsme také přivezli strukturované víno jako Barolo z roku 2009,” říká majitel vinařství Azienda agricola Deltetto s.s. Antonio Deltetto. “V naší aktivitě věříme na stále hlubší propojení s turistickým ruchem, který dokáže ještě více vyzdvihnout naši vinařskou aktivitu.”

Jak v předchozích ročnících, tak i letos Italian Wine Emotion dokázal vytvořit pro české specialisty zajímavý a rozmanitý pohled na italské vinařské panorama.

Loading…