Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.05.2019

Janovská spořitelna Carige stále hledá nové investory

Janovská spořitelna Carige stále nemá jasno o své budoucnosti. Spořitelna patří k největším regionálním bankám v Itálii a má silnou pozici v Janově i celé Ligurii.

Spořitelna se nachází od 2.ledna v nucené správě poté, co banka nesplnila testy Evropské centrální banky a nedošlo k navýšení jejího kapitálu.  Od té doby správci hledají nové investory. Dlouhé týdny se zdálo, že spořitelnu může zachránit investiční fond Blackrock. Ten se ale na začátku května stáhl z jednání. Záchrana spořitelny si vyžaduje navýšení kapitálu o 630 milionů eur a plán počítá s propuštěním až tisícovky zaměstnanců.

Tlak zvýšila i několik dnů stará prohlášení zdrojů z Evropské bankovní autority agentuře Reuters. Anonymní zdroje upozornily, že otálení a neschopnost najít nového investora mohou vést až k nařízené likvidaci banky. „Mluvit dnes o likvidaci nedává smysl,“ zareagoval na ohlasy v tisku předseda Garančního fondu vkladů, Salvatore Maccarone. Podle Maccaroneho existují i další potenciální zájemci o janovskou spořitelnu a řešení by mohlo být na stole v průběhu čtyř až pěti týdnů. Jednou z hypotéz je také státní zásah, byť vláda si zatím udržuje jistý distanc od Carige. To však zcela neplatí o Lize. „My jako Liga samozřejmě máme zájem na vládní intervenci, pokud by se nedostavili noví, opravdoví a věrohodní soukromí investoři,“ uvedl generální tajemník strany a vicepremiér Matteo Salvini.

Zdroj: www.ilsecoloxix.it

Zdroj fotografie: Carige

Loading…