Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.08.2016

Jižní Itálie se představí v ČR

Týden věnovaný specialitám a kuchyni jižní Itálie… V tom spočívá jádro projektu  Experience Italy South & Beyond, který proběhne v České republice od 5. do 11. září.

Zásadní roli sehrají restaurace oceněné Známkou italské pohostinnosti, které jsou zastoupené především v Praze. „Abychom podpořili účast na akci, nechali jsme  restauracím velkou volnost v tom, jak tuto akci uchopí, podstatné bylo pouze zachovat zadané téma“ uvádí Andrea Kunová, Food and Tourism project manager Italsko-české komory. „Některé restaurace připraví pokrmy typické pro gastronomii jižní Itálie nebo budou více propagovat chody z jídelního lístku vztahující se k této oblasti. Jiní sestaví kompletní degustační menu složená z autentických produktů této části Itálie. Někteří si dokonce pro tento projekt našli i nové dodavatele, aby měli k dispozici čerstvé suroviny v nejvyšší řemeslné kvalitě.“

Hlavním cílem je představit jih Itálie jako část země nesmírně bohatou na potravinové zdroje a gastronomické speciality. Zemědělství zde často dosahuje vysoké úrovně nejen v kvalitě, ale i co se vztahu k životnímu prostředí týče. V jižní Itálii se tak kultura, krajina, gastronomie a ekologie propojují do jednoho celku. „Iniciativa South & Beyond chce připomenout, že jih Itálie je makroregionem, kde se nachází obrovský počet potravin s chráněným zeměpisným označením a certifikací původu“ připomíná Andrea Kunová. „Dalším cílem projektu je představit mladé zemědělce, jež se svou vášní k původním tradicím a zároveň moderním technologiím, oživují odvětví zemědělské výroby v celé Itálii. Často se jedná o velice kvalifikované mladé lidi, kteří se nebojí innovací a investic.“

Komunikace na téma jídla se dnes v rozsáhlé míře přesunula ze specializovaného tisku a tradičních médií na webové platformy, sociální sítě a foodblogy. „I z tohoto důvodu je projekt South & Beyond propagován především na sociálních sítí. V restauracích zapojených do této iniciativy budou k dispozici i tradiční tištěné brožury o gastronomii a produktech jižní Itálie,“ dodává Andrea Kunová.

Experience Italy South & Beyond je projekt institutu ISNART a probíhá za podpory italského Ministerstva kultury a cestovního ruchu Mibact. Projekt je realizován ve dvanácti zemích Evropy díky spolupráci s Italskými obchodními komorami v zahraničí.

V ČR akce probíhá od 5. do 11. září a zúčastní se jí tyto restaurace:

Al dente, Al forno Focacceria Italiana, Ambiente Pizza Nuova, Ambiente Pasta fresca, Aromi, La Bottega Bistroteka, Casa De Carli, Ichnusa Bottega Bistro, Il Mulino, La Finestra in cucina, La Casata, La Casa di Erminio, La Piccola Perla, Le Cinque Corone, Pepenero Pizza & Pasta, Pulcinella, Vino di Vino.

 

Pro více informací:

http://www.italianfoodxp.it

https://www.facebook.com

http://www.aise.it

Loading…