Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.12.2019

Kalendář Pirelli i letos pomáhal onkologickým pacientům

Ve čtvrtek 19. prosince proběhla již tradiční benefiční dražba kalendáře Pirelli. Exemplář známého kalendáře je poskytován společností Pirelli Tyre Czech, jež je členem Italsko-české komory.

Výtěžek z dražby, na které spolupracuje i portál Idnes.cz, poputuje do Masarykova onkologického institutu v Brně. Suma, přes 111 tisíc korun, pokryje přes třetinu nákladů na pořízení speciální ortopedické vrtačky pro oddělení radiologie. Dle expertů institutu, nové zařízení zvýší úroveň léčby onkologických pacientů. Samotná dražba se dostala do svého 19. ročníku a představuje tak jednu z nejdéle trvajících benefičních akcí v ČR. «Prostřednictvím  všech dosavadních aukcí kalendářů Pirelli myslíme na všechny, kteří potřebují naši pomoc. Celkem se takto získalo již  4 000 000 korun», uvedl marketingový manažer společnosti Pirelli Tyre Czech, Zdeněk Vacl.

K dobrému výsledku dražby samozřejmě přispívá i umělecká a sběratelská hodnota kalendáře Pirelli. Ročník 2020 kalendáře s názvem Looking for Juliet nafotil Paolo Roversi, který do projektu angažoval celou řadu ženských osobností z oblastí kultury a showbyznysu. Samotný kalendář Pirelli není volně dostupný k prodeji a jen část omezeného počtu výtisků je poskytována na benefiční dražby, jako je ta česká. «Snad to není příliš troufalé, ale od takového kalendáře očekáváme vedle uměleckého prožitku i příležitost zamyslet se společně s fotografem Roversim nad smyslem krásy a hledat cestu, jak ji využít k něčemu dalšímu, konkrétnímu, a v každém případě však užitečnému», dodává Zdeněk Vacl.

Zdroj: Pirelli Tyre Czech

Zdroj fotografie: Pirelli

Loading…